Seminarier och läsgrupper

Institutionen har flera högre seminarier. För en längre presentation av en enskild seminarieserie klicka på den du är intresserad av. Institutionens seminarierum är Eng2-1022.

Vid institutionen finns även ett antal läsgrupper.

För alla evenemang anordnade av institutionen, inklusive seminarier och läsgruppsträffar, besök sidan Kalendarium.


 • Engaging Vulnerability

  Ett seminarium arrangerat av Filosofiska institutionen, Institutionen för kulturantropologi och etnologi och Litteraturvetenskapliga institutionen.

  Seminarieansvarig för Filosofiska institutionen är Sharon Rider. Seminarium enligt särskild kallelse. Kontakta seminarieansvarig för att bli del av seminariets mejlinglista och få tillgång till seminarieunderlag.

 • Estetik

  Seminarieansvarig: Elisabeth Schellekens Dammann.

  Seminarium onsdagar 14.15-16. Kontakta seminarieansvarig för att bli del av seminariets mejlinglista och få tillgång till seminarieunderlag.

 • Filosofins historia

  Seminarieansvarig: Pauliina Remes.

  Seminarium torsdagar 14.15-16. Kontakta seminarieansvarig för att bli del av seminariets mejlinglista och få tillgång till seminarieunderlag.

 • Praktisk filosofi

  Seminarieansvariga: Erik Carlson och Folke Tersman.

  Seminarium fredagar 11.15-13. Kontakta seminarieansvarig för att bli del av seminariets mejlinglista och få tillgång till seminarieunderlag.

 • Rättsfilosofi

  Seminarieansvarig: Patricia Mindus.

  Seminarium torsdagar 16.15-18 eller enligt kallelse. Kontakta seminarieansvarig för att bli del av seminariets mejlinglista och få tillgång till seminarieunderlag.

 • Språk- och kulturfilosofi

  Seminarieansvarig: Sharon Rider.

  Seminarium enligt särskild kallelse. Kontakta seminarieansvarig för att bli del av seminariets mejlinglista och få tillgång till seminarieunderlag.

 • Teoretisk filosofi

  Seminarieansvarig: Matti Eklund.

  Seminarium torsdagar 10.15-12. Kontakta seminarieansvarig för att bli del av seminariets mejlinglista och få tillgång till seminarieunderlag.

Läsgrupper

Rättsfilosofi

Läsgruppen i rättsfilosofi träffas vanligen varannan torsdag 16–18 i rum Eng2-1022 för att diskutera artiklar och bokkapitel inom olika delar av rättsteori och rättsfilosofi.

Kontakta Patricia Mindus om du vill vara med i gruppens mejlinglista.

Wittgenstein

Läsgruppen träffas vanligen varannan torsdag 10.15–12.00 för att läsa och diskutera texter från Wittgensteins författarskap samt relaterad sekundärlitteratur.

Kontakta Gisela Bengtsson om du vill vara med i gruppens mejlinglista.

Senast uppdaterad: 2023-02-04